Els Pollastres

Pollastres vermells de raça label, de creixement mitja, molt adequat per aguantar les condicions del terreny i la climatologia extrema, a la qual estan sotmesos pel fet d'estar al Prepirineu lleidatà, a 950 m d'altitud.

Les cassetes de 50 m² on arriben el primer dia de vida, estan dividides en dues parts, una de 30 m², aïllada i més fàcil de controlar la temperatura, i una altra de 20 m² freda, per anar aclimatant els pollets abans de sortir al bosc. Estan tancats els primers 30/45 dies de vida i mengen una farina ecològica certifica especial per l’etapa d’inici en la qual estan.

Passats aquests dies, cada matí se’ls obren les portes perquè puguin accedir al bosc, fins a la nit que se’ls torna a tancar. Se’ls alimenta amb una farina de creixement també ecològica certificada, de la qual disposen menjadores tant dins de la casseta com fora entre els arbres i matolls. Així estaran fins als 90 dies de vida, on llavors nosaltres mateixos els portem a l’escorxador i l’endemà els comencem a preparar i repartim.